fi sv en ru
 
Valitse sivu

Rasvansiirto pakaroihin

Rasvansiirto pakaroihin

Rasvansiirto pakaroihin eli buttlift Ota yhteyttä

Pyöreät pakarat ovat vuosisatojen ajan olleet vahvistavan merkkinä naisen terveydestä ja kyvystä tuoda maailmaan terveitä jälkeläisiä. Aina 1900-luvulle saakka pakaroiden ulkonäköä pyrittiin muokkaamaan vaatetuksen avulla. Tulokset eivät kuitenkaan täyttäneet kaikkia odotuksia. Onneksi lääketieteen nopea kehitys toi mukanaan lisää vaihtoehtoja. Yksi näistä on rasvansiirto pakaroihin.

Rasvansiirto pakaroihin on esteettisen kirurgian toimenpide, jossa asiakkaan vartalosta otetaan talteen rasvaa ja siirretään se pakaroihin. Siirrettävä rasva otetaan sellaisista kehonosista, joissa rasvaa on runsaasti kuten vatsa tai reidet. Moderni lääketiede mahdollistaisi myös synteettisten aineiden käytön, mutta asiantuntijat pitävät asiakkaan omaa rasvaa parempana vaihtoehtona, sillä omien rasvasolujen sopeutuminen tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin vieraiden täyteaineiden. Lisäksi kehon oma rasva huomattavasti halvempaa kuin kalliit täyteaineet, sillä yleensä rasvaa löytyy jokaiselta asiakkaalta ihan omasta takaa.

Miksi tehdä rasvansiirto pakaroihin?

Rasvansiirto pakaroihin voidaan tehdä useasta eri syystä. Yleisimpiä syitä ovat asiakkaiden tyytymättömyys veltostuviin, roikkuviin tai epäsymmetrisiin pakaroihinsa. Rasvansiirrolla voidaan suurentaa luonnostaan pieniä pakaroita tai parantaa ihon löysyyttä. Lisäksi pakarat, jotka ovat menettäneet muotonsa synnytyksen jälkeen, voidaan eheyttää rasvansiirron avulla. Myös onnettomuuksissa syntyneet pakaroiden epämuodostumat voidaan korjata rasvansiirrolla.

Ennen toimenpidettä

Jokaisen asiakkaan tarpeet vaihtelevat eikä kaikille voida tehdä samanlaista toimenpidettä. Siksi jokainen toimenpide suunnitellaan yhdessä plastiikkakirurgin kanssa. Asiakas saa kaiken tarvittavan tiedon toimenpiteestä ja siihen liittyvistä riskeistä sekä toipumisesta ja jälkihoidosta. Visuaalisen suunnittelun avulla asiakkaalle voidaan näyttää ”ennen” ja ”jälkeen” -kuvia hänen pakaroistaan. Tällä tavoin lopputulos saadaan vastaamaan asiakkaan odotuksia.

Noin kaksi viikkoa ennen toimenpidettä suositellaan lopettaa tupakointi ja lopettaa veren hyytymistä vähentävien lääkkeiden käyttö. Myös ruokavalion keventäminen on suositeltavaa ennen rasvansiirtoa. Toimenpidettä edeltävänä iltana on syytä käydä suihkussa, koska seuraavan kerran suihkussa saa käydä 2-3 vuorokautta toimenpiteestä.

Toimenpide

Rasvansiirto pakaroihin tehdään tavallisesti paikallispuudutuksessa päiväkirurgisena toimenpiteenä. Tarvittaessa asiakas voidaan myös nukuttaa toimenpiteen ajaksi. Siinä tapauksessa asiakas tapaa anestesialääkärin ennen toimenpidettä.

Toimenpide koostuu kahdesta osasta: aluksi rasva imetään ennalta sovitusta kohdasta, jonka jälkeen kirurgi pistää rasvan pakaroihin. Rasva kerätään yleensä niistä vartalon kohdista, joissa sitä on riittävästi ja joissa rasvaimu ei vahingoita vartaloa. Rasvaimu voidaan eri menetelmillä, ja plastiikkakirurgimme valitsee aina asiakkaalle sopivimman menetelmän. Kun rasvaa siirretään pakaroihin, sitä tarvitaan 250-900 ml per puoli riippuen toivotusta lopputuloksesta.

Rasvansiirto pakaroihin kestää noin kolme tuntia, riippuen siirrettävän rasvan määrästä. Toimenpiteen päätteeksi asiakkaalle puetaan päälle tukitekstiili, joita hän joutuu käyttämään 3-6 viikkoa.

Toipuminen

Paikallispuudutuksella tehdyn rasvansiirron jälkeen asiakas pääsee kotiin saattajan kanssa parin tunnin kuluessa toimenpiteen päättymisestä. Kahden seuraavan viikon ajan on levättävä ja pidettävä huolta siitä, että tulee juotua riittävästi. Tukitekstiilejä on käytettävä 3-6 viikon ajan. Lisäksi parin viikon ajan on vältettävä raskasta fyysistä liikuntaa sekä istumista ja selällään makaamista. Suihkussa saa käydä 2-3 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä. Pakaroiden rasittaminen saattaa aiheuttaa rasvan liikkumista, siksi riittävä lepo on hyvin tärkeätä rasvansiirron jälkeen.

Rasvansiirrosta pakaroihin tulee mustelmia ja turvotusta. Tavallisesti ne katoavat 3-4 viikon kuluessa toimenpiteestä. Toimenpide saattaa aiheuttaa myös tilapäisiä tuntohäiriöitä ja kipua sekä venymäarpien muodostumista. Erilaisia rajoitteita esim. saunomisen ja urheilun suhteen on tavallisesti noin kuukauden ajan rasvansiirrosta.

Lopputulos

Lopullisena tuloksena asiakkaalla pitäisi olla pyöreät, kiinteät ja symmetriset pakarat. Lopputulos on havaittavissa 4-6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Jotta voidaan varmistaa toipumisen sujuvan suunnitelmien mukaisesti, asiakas tulee ensimmäiseen jälkikontrolliin noin viikon kuluttua toimenpiteestä. Viimeinen kontrolli on tavallisesti noin 6 kuukautta myöhemmin. Tänä aikana plastiikkakirurgimme kontrolloivat tasaisin välein asiakkaan toipumisen edistymistä. Siirretystä rasvasta n. 70-80 % pysyy pakaroissa koko loppuelämän ajan vaikkakin huomattava lihominen tai laihtuminen saattaa vaikuttaa pakaroiden ulkomuotoon.

Toimenpide voidaan suorittaa Helsingin, Tampereen tai Turun klinikalla.

Plastiikkakirurgimme konsultoi mielellään Sinua ennen päätöksentekoa. Kaikki plastiikkakirurgimme ja esteettisen kirurgian erikoislääkärimme ovat alan kokeneita huippu-osaajia.

Lue tärkeää tietoa maksuehdoistamme.

Katso ennen jälkeen kuvat

rasvansiirto pakaraan

rasvansiirto pakaraan

rasvansiirto pakaraan

rasvansiirto pakaraan

rasvansiirto pakaraan

Ota yhteyttä   Konsultaatio   Ennen ja jälkeen -kuvia

Varaa aikasi maksuttomaan konsultaatioon! ›